Zo kies je een goede wokpan met deksel
- Kies voor een glazen deksel om de ingrediënten in de gaten te houden
- Kies voor hittebestendige handvatten, extra veilig bij wokken op vuur
- Kies voor een wokpan met een grote, platte bodem, zeker voor wokken op inductie
- Stoom, stoof en braiseer je vlees, vis en groenten – dat kan alleen met een deksel
- Lees al ons aankoopadvies voor wokpannen & bekijk direct de top 10 beste wokpannen
Top 8 beste wokpannen met deksel
Onze aanrader als beste koop voor een goede wokpan met innovatieve deksel. De dikke, platte bodem werkt uitstekend op elke warmtebron, ook inductie dankzij de brede diameter. De 3-laagse anti-aanbak coating presteert goed en voorkomt het aanbranden van je ingrediënten. Daarnaast is het een goede keuze voor 4 tot 5 personen dankzij het grote formaat van 30 cm. Ook geschikt voor in de oven tot maar liefst 200 graden, zeker in combinatie met de deksel een echte all-rounder waarmee je meer kan dan enkel roerbakken.
Zeer net geprijsde wokpan, zeker aangezien je er een prima glazen deksel met kunststof handvat bij krijgt. Het gegoten aluminium body zorgt voor een goede warmtegeleiding. Wat opvalt is dat ondanks de lagere prijs de wok ook geschikt is voor inductie. Een goede keuze als je direct een prima universele deksel zoekt, want de siliconen rand sluit goed af op pannen van hetzelfde formaat.
Een van de bestverkochte wokpannen waar je een deksel wordt meegeleverd. De innovatieve deksel beschikt over een draaischijf aan de bovenkant, die je naar wens kan draaien om de stoom in de pan te beheersen – heel erg handig! De pan heeft een 3-laagse rvs-alu-rvs constructie. Dit zorgt voor een goede warmtegeleiding (ook op inductie), een zeer lange levensduur en extra gemak wanneer het tijd is om de wok te reinigen. Een wokpan voor het leven met goed onderhoud. Deksel van dezelfde kwaliteit.
De WMF Macao scoort erg goed en is een favoriete keuze voor een groter formaat én deksel. Maar liefs 36 cm! Het ontbreken van de anti-aanbaklaag maakt het een wok die met goed onderhoud erg lang mee gaat, hetzelfde is te zeggen over de glazen deksel. De 4-delige set bevat de wok, deksel, rvs stoommand en rvs stoomrooster. Een goede keuze als je de anti-aanbaklaag wil ontwijken en direct aan de slag kan met heel veel soorten Aziatische gerechten.
Onze keuze als basisklasse wokpan van prima kwaliteit. Een fijne basisklasse wokpan. Een prettige wok om te gebruiken voor alledaagse gerecht en zeker geschikt voor meer dan alleen roerbakken. Beschikt over een anti-aanbaklaag, glazen deksel met siliconen randen en afgietsysteem. Het zogenaamde cool-touch handvat ligt ook prettig in de hand. Het ontwerp van de pan moet je maar aanspreken, maar het is een degelijke wok + deksel combi die goed geprijsd is.
Voor een klassieke wadjan van topkwaliteit is de Le Creuset RVS wokpan een goede keuze. Door consumenten wordt de Le Creuset wok zeer goed beoordeeld. Zeker als je ook een anti-aanbaklaag zoekt dan is deze combi-deal met glazen deksel de juiste keuze. De anti-aanbaklaag maakt het praktisch gezien een ruime hapjespan die de warmte extra goed geleidt. Het is een wat duurder model in vergelijking met andere in de lijst, dit komt voornamelijk door de goede bouwkwaliteit van zowel de pan én de deksel.
De Le Creuset Les Forgees serie staat hoog in het vaandel. Sterke, krasbestendige anti-aanbaklaag die lang meegaat. Topklasse warmte retentie en geleiding voor perfecte wok- en bakresultaten. De beste wokpan van aluminium, zeker als kwaliteit voorop staat en kookgemak (de non-stick coating) niet mag ontbreken.
Een goed alternatief op de WMF Macao, met een formaat van 32 cm iets kleiner en toegankelijker . Ook deze set wordt geleverd met extra accessoires, zoals de deksel en het stoomrooster. Kwaliteit staat voorop bij Zwilling: twee handvaten die met rivetten stevig vast zitten en een 3-ply rvs-alu-rvs bodem voor de warmtegeleiding. Erg eenvoudig in schoonmaak en dankzij de 3-laagse bodem geschikt als wok voor inductie. De deksel is van glas en heeft een metalen handvat, waardoor de gehele pan geschikt is voor gebruik in de oven.
Waarom kiezen voor wokpan met deksel?
Een wokpan met deksel biedt je enkele voordelen en kooktechnieken die je niet krijgt wanneer je geen deksel gebruikt. Met een deksel kan je meer dan enkel roerbakken in de wok.
Tijdens wokken met een deksel wordt er stoom worden opgebouwd in de binnenkant van de wok. Op deze manier kan je met de deksel verschillende kooktechnieken toepassen zoals o.a. stomen, stoven en braiseren van gerechten.
Waar let je op bij het kopen van een wok met deksel?
Als je nu op zoek bent naar een wokpan met deksel, dan zul je snel realiseren dat de meeste wokpannen worden geleverd met een glazen of rvs deksel. Alle twee deze materialen zijn goede keuzes.
Glazen of RVS deksel om te wokken, wat is het verschil?
Een glazen deksel voor je wok heeft het voordeel dat je het gerecht beter in de gaten houdt, maar is wel gevoeliger om kapot te gaan. Een rvs deksel geeft je geen extra zicht, maar zijn vaak wel geschikt voor hoge temperaturen in de oven en gaan lang mee – zo gebruik je de deksel ook voor andere pannen. Als je gaat stomen met een bamboe stoommandje is een deksel niet nodig zoals bij een stoompan wel het geval is.
Koop je een nieuwe wokpan met deksel, dan kies je dus voor glas of rvs. Deze deksels variëren naast glas of rvs ook in enige mate: het materiaal van de handvatten, montage van de handvatten en en de materiaalkeuze voor de rand van de deksel. Daarnaast zijn er ook deksels met afgietsysteem, veilige kliksysteem, stoom gaatjes of een stoom-draaischijf.