Waarom een Le Creuset koekenpan?
- Le Creuset pannen zijn van zeer hoge kwaliteit en komen goed uit de test
- De populairste keuze voor gietijzeren koekenpannen en skillets
- Assortiment van (geemailleerd) gietijzer, rvs en aluminium
- Zes verschillende koekenpannen vergeleken – ieder met eigen voordelen
Top 6 beste Le Creuset koekenpannen
Le Creuset Les Forgees Koekenpan
De Le Creuset Les Forgees anti-aanbak koekenpannen zijn superieur in het dagelijks gebruik in vergelijking met andere non-stick pannen. De koekenpan heeft een drievoudig versterkte PFOA-vrije coating die ideaal is voor bakken en braden, met of zonder olie, en is gemakkelijk schoon te maken. Naast de braadpannen zijn de Les Forgees koekenpannen de bestverkochte serie van Le Creuset. Populair onder consumenten die een topkwaliteit anti-aanbaklaag zoeken.
Le Creuset Gietijzeren koekenpan
Echt ideaal voor het dichtschroeien van vlees en het bereiken van echt knapperige resultaten. De speciale zwart geemailleerde binnenkant zorgt ervoor dat er tijdens het bakken maar weinig vet nodig is. De houten steel blijft koel aanvoelen tijdens het koken en een tweede handgreep vergemakkelijkt het hanteren, want het is wel echt een zware koekenpan. Hoe langer je de pan gebruikt, hoe beter de patina laag zal presteren na verloop van tijd. Niet je standaard pan, geen echte anti-aanbak eigenschappen.
Le Creuset Magnetik Koekenpan
De originele Le Creuset Magnetik koekenpan. Gemaakt van tri-ply met een aluminium kern. Het belangrijkste van deze koekenpan is dat Le Creuset de bodem zo heeft ontwikkeld dat deze optimaal gebruik maakt van jouw inductie kookplaat. Voor veel koks is het echter ook belangrijk om op meerdere warmtebronnen te kunnen koken, waardoor je de Magnetik koekenpannen ook gewoon op gas en andere kookplaten inzet. Ook geschikt voor de oven, waardoor de Magnetik voor inductie keukens toch wel het overwegen waard is.
Le Creuset Gietijzeren Skillet
De geëmailleerde gietijzeren Signature skillet van Le Creuset is een veelzijdige koekenpan voor bakken, sauteren, roerbakken en een hele reeks andere toepassingen. Het binnenoppervlak is afgewerkt met een zwart satijn emaille waardoor het niet meer nodig is om het gietijzer op de traditionele manier in te branden. Het emaille is speciaal ontwikkeld om op hogere temperaturen te koken en ontwikkelt na verloop van tijd een natuurlijk patina waardoor ingrediënten vrijwel niet kleven en de pan zich gemakkelijk laat schoonmaken.
Le Creuset Magnetik Non-stick
Over het algemeen waren we onder de indruk van het gewicht van de koekenpan, die stevig en stabiel aanvoelde. De anti-aanbaklaag zelf is van topkwaliteit, niet te vergelijken met een Tefal pan. We vonden het ook prettig dat het rvs handvat de mogelijkheid bood om de pan van het fornuis naar de oven te verplaatsen. Een fijne pan voor inductie, die dankzij de speciale bodem erg goed presteert op inductie kookplaten. De robuustheid van de pan zorgt ervoor dat je deze ook op andere warmtebronnen kan gebruiken, zonder bang te zijn dat de pan kromtrekt.
Le Creuset RVS Koekenpan
De Le Creuset RVS koekenpan is écht topkwaliteit. De drielaagse (tri-ply) constructie bestaat uit een aluminium kern voor een uitstekende warmteverdeling, terwijl de lichtgewicht rvs buitenkant met titanium is behandeld en daardoor bestand is tegen verbranden en roestvorming bij hogere temperaturen. Geschikt voor alle warmtebronnen, inclusief inductie en ovenbestendig tot 260°C. De pan verdeelt de warmte gelijkmatig en vervormt niet wanneer hij heet is. Het is een echt professioneel stuk keukengerei en overeenkomstig geprijsd.
Le Creuset koekenpan kopen
Hoewel het aanbod koekenpannen van Le Creuset niet vrij groot is, biedt ieder model je de mogelijkheid om verschillende kooktechnieken toe te passen.
Voor geëmailleerd gietijzer kies je de klassieke Le Creuset skillet of de koekenpan met een houten handvat. Geëmailleerd gietijzer hoef je niet in te branden en leent zich ideaal voor het (roer)bakken en sauteren op hogere temperaturen.
Voor een Le Creuset koekenpan met anti-aanbaklaag kies je voor de Les Forgées of de Magnetik. De Les Forgées is het bestverkochte model met anti-aanbak en leent zich ideaal voor alledaagse gerechten. Beschikt je keuken over een inductie kookplaat, dan is de Le Creuset Magnetik een goede keuze – deze is speciaal ontwikkeld voor inductie.
Le Creuset produceert koekenpannen van zowel gietijzer, rvs en aluminium – met en zonder anti-aanbaklaag.